ESPURNA DE TEMPS D.O EMPORDÀ  

ESPURNA DE TEMPS D.O EMPORDÀ

Cupatge tradicional elaborat principalment amb les varietats locals carinyena i garnatxa negra, completades amb un petit percentatge de cabernet sauvignon i syrah.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Vi elaborat a la DO Empordà. Quan Bodegues Sumarroca va voler elaborar un vi a la denominació d’origen Empordà, va cercar una zona on l’empremta del terreny en el vi quedés ben definida. Vam escollir la zona de Pau, a l’Alt Empordà, situada prop del mar Mediterrani i als peus de la serra de Rodes, fet que ens garanteix un gran ventall de terrers, des de saulons fins a pissarres i granits, amb diversitats i especificitats diferents en les característiques dels vins.

NOTA DE TAST

Color cirera de bona intensitat. Aroma intensa molt afruitada amb notes de melmelades de fruites del bosc i cirera. Notes fumades de la criança, molt subtils, que atorguen al vi una complexitat adequada. En boca es un vi molt suau i vellutat amb una bona estructura i molt afruitat. Postgust agradable i llarg.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat de les varietats. Maceració en dipòsit durant 15 dies per extreure al màxim les característiques varietals. Fermentació alcohòlica a 26 ºC i fermentació malolàctica posterior a 20 ºC. Un cop realitzada, es posa el vi, sempre per separat, en bótes petites de 225 litres i es procedeix a una petita criança de només 6 mesos sobre el roure. Passat aquest temps, el vi s’embotella i es deixa reposar alguns mesos més en ampolla per acabar d’arrodonir-lo i aconseguir la qualitat adequada.

DADES ANALÍTIQUES

Alcohol: 14,5 % vol.