ESPURNA DE VENT D.O EMPORDA  

ESPURNA DE VENT D.O EMPORDA

Cupatge tradicional elaborat principalment amb les varietats garnatxa negra i carinyena, fermentades en acer inoxidable per expressar al màxim el caràcter empordanès que li atorguen la influència del mar Mediterrani i els sòls de la serra de Rodes.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Vi elaborat a la DO Empordà. Quan Bodegues Sumarroca va voler elaborar un vi a la denominació d’origen Empordà, va cercar una zona on l’empremta del terreny en el vi quedés ben definida. Vam escollir la zona de Pau, a l’Alt Empordà, situada prop del mar Mediterrani i als peus de la serra de Rodes, fet que ens garanteix un gran ventall de terrers, des de saulons fins a pissarres i granits, amb diversitats i especificitats diferents en les característiques dels vins.

NOTA DE TAST

Color cirera madura amb el rivet violaci. Aroma intensa i afruitada de melmelades de gerds i cireres. En boca es presenta suau i vellutat amb una intensitat elegant de gerds i cireres. Amb el pas de boca surten notes balsàmiques que refresquen el vi. El final és llarg i afruitat, amb notes de melmelada de cirera.

ELABORACIÓ

Vinificació de les varietats per separat. Maceració en dipòsit durant 15 dies per extreure al màxim les característiques varietals. Fermentació alcohòlica a 26 ºC i posterior fermentació malolàctica a 20 ºC. Es manté amb les seves mares fins al moment de l’embotellament.

DADES ANALÍTIQUES

Alcohol: 14,5 % vol.