GRAONS DO MONTSANT  

GRAONS DO MONTSANT

Terrasses seleccionades del Montsant

Vi elaborat a la DO Montsant. Quan Bodegues Sumarroca va voler elaborar un vi a la denominació d’origen Montsant, va buscar una zona on l’empremta del terreny en el vi fos ben definida. Vam escollir la zona del Masroig, on el terreny té un percentatge lleugerament superior d’argiles, cosa que li confereix una suavitat superior, i una influència important del riu Ebre, que li permet aguantar millor les altes temperatures de l’estiu.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La vinya presenta una composició franca i franca argilosa, amb una gran presència d’òxid de ferro, cosa que li confereix una personalitat única. Malgrat que es troba a uns quants quilòmetres de l’Ebre, gairebé a la part més elevada de la seva depressió, aquesta vinya també està molt influenciada pel riu.

VEREMA

L’anyada 2014 al Masroig es va caracteritzar per ser extremadament seca i molt càlida. Així i tot, la pluja intensa que va caure a la tardor va actuar com a regulador de la humitat i va permetre que els ceps, tot i estar estressats, no patissin dessecació. Aquest manteniment de les condicions climàtiques durant tot el cicle vegetatiu va fer que el creixement fos suficient i no excessiu, cosa que va permetre una maduració adequada. A l’agost les temperatures es van regular i fins i tot van baixar per sota de la mitjana dels anys anteriors, amb la qual cosa es va assegurar una bona maduració.

NOTA DE TAST

De color cirera i intensitat mitjana amb irisacions violàcies. Aroma fresca, neta i elegant, molt afruitada, amb notes de cirera i gerds, i un fons lleugerament anisat. En boca és llaminer, amb molta fruita i una estructura madura i integrada. Sensacions finals afruitades i sedoses.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat de les varietats carinyena, garnatxa i syrah. Fermentació a 26 ºC durant 10 dies. Maceració postfermentativa durant 7 dies més. Fermentació malolàctica en tancs d’acer inoxidable i posterior criança en bótes de roure durant 6 mesos. Cupatge amb una base de carinyena a la qual s’afegeix un 35 % de garnatxa negra. Completa el cupatge un 15 % de syrah.

DADES ANALÍTIQUES

Alcohol: 13,85 % vol.

Sucre residual: 0,23 g/l

Acidesa: 3,70 g/l

pH: 3,50