Blanc de Blancs - Sumarroca - Vino Blanco  

Blanc de Blancs D.O Penedès

Una combinació fresca i jove

Tradició modernitzada des dels inicis de Sumarroca. Cupatge tradicional del Penedès actualitzat des de fa 25 anys a Sumarroca, amb una petita part de muscat de gra petit, sempre de vinyes pròpies.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

El vi prové de dues de les nostres finques. D’una banda, de la finca Sumarroca, a Sant Sadurní d’Anoia, situada a la part més al nord de la denominació d’origen. En aquest cas, els terrenys són pobres, calcaris i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i de la Serralada Prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. L’altra part del cupatge prové de la finca Sabartés, situada al sud de la denominació i clarament influenciada pel mar, amb una climatologia més suau i vins més mediterranis.

VEREMA

L’anyada 2016 té com a tret característic principal i determinant el ser de les més seques de la història, amb una pluviometria un 55% inferior a l’habitual. Aquest fet, juntament amb una lleugera sequera acumulada de l’any anterior, va fer que la vinya reaccionés de forma intel·ligent i s’adaptés de manera natural a les expectatives; va decidir no fer créixer tant els grans de raïm per a assegurar que aquests grans maduressin de forma impecable. Pel que fa a les temperatures, van començar amb una tardor i hivern extremadament càlids amb temperatures mitjanes dos graus superiors al que seria normal. La resta de l’any, les temperatures van ser lleugerament superiors a la mitja en 1ºC i sense registres radicalment elevats. A l’agost, les mínimes van baixar i van ajudar a una correcta maduració dels grans petits. 

NOTA DE TAST

Aroma fresca i elegant amb notes de fruita blanca, com ara pera i poma starking, combinades amb tocs de flor de taronger. En boca és fresc i afruitat, amb uns records finals molt agradables.

ELABORACIÓ

Recepció i premsatge per separat segons varietats i parcel·les, d’acord amb la maduració. Desfangament estàtic de 24 hores i fermentació controlada a 14 ºC durant 20 dies. Trasbals per sota de 1.010 de densitat per mantenir el pòsit fi en dipòsit durant el període de repòs previ al cupatge final.

Dades analítiques i DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 11,00% vol.

Sucre residual: <0,5 g/l

Acidesa: 3,45 g/l

pH: 3,08

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació creuada.