Chardonnay D.O Penedès  

Chardonnay D.O Penedès

Fresca cremositat

Un dels quatre monovarietals clàssics de Sumarroca, elaborat des de fa més de 25 anys amb el raïm de les vinyes de la finca Sumarroca

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

El varietal de chardonnay prové del cupatge dels vins de dues parcel·les de vinya chardonnay de la finca Sumarroca.

La primera parcel·la és la Mariana, de poc més de 2 ha, plantada a finals dels anys vuitanta en un extrem de la finca, en un terreny molt pobre i amb una concentració una mica superior d’argila fèrrica, que aporta al vi la part de complexitat.

L’altra parcel·la d’on prové el raïm amb què es fa aquest vi és l’Esclopé, plantada a principis dels noranta en un terreny una mica més calcari, que aporta al vi la part més fresca i juvenil.

VEREMA

L’anyada 2016 té com a tret característic principal i determinant el ser de les més seques de la història, amb una pluviometria un 55% inferior a l’habitual. Aquest fet, juntament amb una lleugera sequera acumulada de l’any anterior, va fer que la vinya reaccionés de forma intel·ligent i s’adaptés de manera natural a les expectatives; va decidir no fer créixer tant els grans de raïm per a assegurar que aquests grans maduressin de forma impecable. Pel que fa a les temperatures, van començar amb una tardor i hivern extremadament càlids amb temperatures mitjanes dos graus superiors al que seria normal. La resta de l’any, les temperatures van ser lleugerament superiors a la mitja en 1ºC i sense registres radicalment elevats. A l’agost, les mínimes van baixar i van ajudar a una correcta maduració dels grans petits. 

NOTA DE TAST

Aroma delicada de fruita dolça, com ara préssec de vinya, albercoc i pinya. En boca té una entrada suau i untuosa, molt afruitada i fresca. Bona estructura i final molt llarg i afruitat.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat de les dues parcel·les, ja que hi ha un diferencial de maduració de prop de 5 dies. Un cop es recepciona el raïm al celler, es fa una baixada de la temperatura fins als 10 ºC per evitar les oxidacions i per poder realitzar el desfangament estàtic durant 24 hores. Un cop desfangat, es fermenta a 14 ºC durant 17 dies. El repòs als tancs d’acer inoxidable fa que el vi s’acabi d’elaborar amb les seves mares abans d’embotellar-lo.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,5 % vol.

Sucre residual: < 0,5 g/l

Acidesa: 3,60 g/l

pH: 3,04

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.