Gewürztraminer D.O Penedès  

Gewürztraminer D.O Penedès

Essències de mar

Un dels monovarietals clàssics de Sumarroca, elaborat des de fa més de 25 anys amb vinyes pròpies de la finca Sumarroca.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Vi elaborat a partir de la parcel·la Arnan, plantada l’any 1985. Terreny calcari, pobre en matèria orgànica i amb restes de graves.

VEREMA

L’anyada 2016 té com a tret característic principal i determinant el ser de les més seques de la història, amb una pluviometria un 55% inferior a l’habitual. Aquest fet, juntament amb una lleugera sequera acumulada de l’any anterior, va fer que la vinya reaccionés de forma intel·ligent i s’adaptés de manera natural a les expectatives; va decidir no fer créixer tant els grans de raïm per a assegurar que aquests grans maduressin de forma impecable. Pel que fa a les temperatures, van començar amb una tardor i hivern extremadament càlids amb temperatures mitjanes dos graus superiors al que seria normal. La resta de l’any, les temperatures van ser lleugerament superiors a la mitja en 1ºC i sense registres radicalment elevats. A l’agost, les mínimes van baixar i van ajudar a una correcta maduració dels grans petits. 

NOTA DE TAST

Color groc brillant d’intensitat mitjana amb reflexos verdosos. Aroma delicada i agradable amb records florals de gessamí i rosa combinats amb aromes afruitades de préssec de vinya. En boca és sedós i fresc, amb una gran intensitat de notes florals. Postgust llarg i perfumat.

ELABORACIÓ

Petita maceració prefermentativa a 10 ºC durant 4 hores per extreure tota la complexitat de la varietat. Premsatge suau i desfangament estàtic de 24 hores. Fermentació a 14 ºC durant 20 dies. Trasbals i repòs en acer inoxidable abans de l’embotellament.

Dades analítiques I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,5 % vol.

Sucre residual: < 1 g/l

Acidesa: 3,80 g/l

pH: 3,00

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.