Humm  

Humm

Vi dolç de fred

Versió actualitzada d’un vi dolç elaborat amb muscat de gra petit per donar un vi aromàtic, suau, elegant i sobretot fresc, per poder maridar amb un àpat o bé només prendre’n una copa a la fresca. Elaborat sempre sobre una selecció d’una vinya pròpia de Muscat de amb més de 15 anys.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

El vi procedeix de la vinya Arnan, situada a la finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia). Es tracta d’una vinya on l’estructura és franca i pobre en matèria orgànica. La composició és calcària amb presència d’algunes graves. Respecte a la climatologia, aquesta és típicament mediterrània però amb una influència marítima mitigada per la presència del massís de Garraf, que asseca les marinades aportant uns vents no excessivament humits, òptims per a la maduració del raïm. 

VEREMA

L’anyada 2013 comença amb fortes pluges a l’octubre però durant la resta de l’hivern pràcticament no plou i les temperatures són molt suaus. Cap a finals de febrer i març, les temperatures baixen i fan que la brotació sigui una mica més tardana. A l’abril, però, tornen a pujar les temperatures de forma extrema i tan sols a finals de mes, amb força pluges, baixen tornant a valors pràcticament de febrer durant el maig. Les temperatures es mantenen baixes durant el juny i, no és fins entrat el mes de juliol que recuperem la calor extrema amb una pluviometria seca. Durant la resta de maduració, agost i setembre, les temperatures són fresques, sobretot durant les nits, fet que fa que la maduració arribi amb una setmana de retard i de forma completament esglaonada.

NOTA DE TAST

Aroma potent i elegant amb notes fresques evidents de fruita de raïm de moscatell combinades amb flors blanques. En boca, es mostra molt suau, dolç en entrada i amb un final molt fresc i persistent que convida a repetir l’experiència. 

ELABORACIÓ

Sobremaduració del raïm a la vinya fins aconseguir el grau potencial òptim per al vi final. Recepció i premsat directe suau per preservar les característiques organolèptiques de la sobremaduració. Fermentació a 14 ºC fins arribar al punt òptim d’equilibri entre el grau alcohòlic i el sucre residual. Parada de la fermentació per fred i trasbalsament. Lleugera clarificació per eliminar els llevats que hi havia en dissolució i embotellament posterior. 

Dades analítiques

Alcohol: 10,5 % vol.

Sucre residual: 95 g/l

Acidesa: 4,90 g/l

pH: 3,01