Il.lògic - Sumarroca  

Il·lògic D.O Penedès

Quan lo lògic és il·lògic

Vi procedent de la vinya Queto Carretera, seleccionada pel seu equilibri i per la personalitat que li ofereixen el terreny i els seus 40 anys llargs.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Vinyes de la varietat xarel·lo plantades fa més de 40 anys que han sabut recollir l’essència del terreny. La parcel·la d’on prové aquest vi es diu Queto Carretera i està situada a la zona central de la finca Sumarroca. Es tracta d’un indret on es barregen les argiles típiques del Penedès amb alguns materials grans que faciliten l’estructuració i l’aeració del sòl.

VEREMA

L’anyada 2016 té com a tret característic principal i determinant el ser de les més seques de la història, amb una pluviometria un 55% inferior a l’habitual. Aquest fet, juntament amb una lleugera sequera acumulada de l’any anterior, va fer que la vinya reaccionés de forma intel·ligent i s’adaptés de manera natural a les expectatives; va decidir no fer créixer tant els grans de raïm per a assegurar que aquests grans maduressin de forma impecable. Pel que fa a les temperatures, van començar amb una tardor i hivern extremadament càlids amb temperatures mitjanes dos graus superiors al que seria normal. La resta de l’any, les temperatures van ser lleugerament superiors a la mitja en 1ºC i sense registres radicalment elevats. A l’agost, les mínimes van baixar i van ajudar a una correcta maduració dels grans petits. 

NOTA DE TAST

Aroma elegant de gran complexitat en què destaquen notes cítriques d’aranja, tropicals de pinya i mediterrànies de préssec de vinya. Fons mineral molt més evident en boca, que es presenta vellutat, amb un final molt fresc i afruitat.

ELABORACIÓ

Maceració prefermentativa a 10 ºC durant 4 hores per extreure tota la complexitat de la varietat. Premsatge suau i desfangament estàtic de 24 hores. Fermentació a 16 ºC durant 18 dies. Trasbals i treball amb les mares fines durant 3 mesos al tanc d’inoxidable previ a l’embotellament.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 11,5 % vol.

Sucre residual: inapreciable

Acidesa: 3,65 g/l

pH: 3,01

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació creuada.