Muscat D.O Penedès  

Muscat D.O Penedès

Un sec de Frontignan

Muscat afruitat, sec i representatiu de Sumarroca, que s’inclou en la gama clàssica de monovarietals del celler i que s’elabora des de fa més de 25 anys amb una mescla de vinyes pròpies de la finca Sabartés i la finca Sumarroca.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

El vi prové de dues de les nostres finques. D’una banda, hi ha la finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia), situada a la part més al nord de la denominació d’origen. Els terrenys són pobres, calcaris i amb presència de graves. La influència del mar queda disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, mentre que la Serralada Prelitoral redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. L’altra part del cupatge prové de la finca Sabartés, situada al sud de la denominació i clarament influenciada pel mar, amb una climatologia més suau i vins més mediterranis.

VEREMA

L’anyada 2016 té com a tret característic principal i determinant el ser de les més seques de la història, amb una pluviometria un 55% inferior a l’habitual. Aquest fet, juntament amb una lleugera sequera acumulada de l’any anterior, va fer que la vinya reaccionés de forma intel·ligent i s’adaptés de manera natural a les expectatives; va decidir no fer créixer tant els grans de raïm per a assegurar que aquests grans maduressin de forma impecable. Pel que fa a les temperatures, van començar amb una tardor i hivern extremadament càlids amb temperatures mitjanes dos graus superiors al que seria normal. La resta de l’any, les temperatures van ser lleugerament superiors a la mitja en 1ºC i sense registres radicalment elevats. A l’agost, les mínimes van baixar i van ajudar a una correcta maduració dels grans petits. 

NOTA DE TAST

Combinació aromàtica de flors blanques, sobretot de taronger, i fruits carnosos com ara el préssec. La completen les aromes de raïm. Boca suau, estructurada i llarga amb records de raïm, fruita blanca i florals.

ELABORACIÓ

Maceració prefermentativa a 10 ºC durant 4 hores. Premsatge suau i desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació a 14 ºC durant 21 dies. Repòs en dipòsit durant un mínim d’1 mes i embotellament posterior.

Dades analítiques I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,00 % vol.

Sucre residual: 0,5 g/l

Acidesa: 3,65 g/l

pH: 3,05

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.