Sauvignon Blanc D.O Penedès  

Sauvignon Blanc D.O Penedès

Tropical

Un dels monovarietals clàssics de Sumarroca, elaborat des de fa més de 25 anys amb una mescla de vinyes pròpies de la finca Sabartés i de la finca Sumarroca

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Treballem en dues zones diferenciades i cadascuna aporta una personalitat al cupatge. La primera parcel·la és la Feixa Llarga, situada a la part més baixa de la finca Sumarroca, amb un terreny més frescal que ens dóna una maduració més reposada i lenta i que atorga unes notes refrescants al vi. També és la vinya més jove del cupatge, tot i que ja té gairebé 20 anys (1996). La segona parcel·la és la procedent de la finca Sabartés. Aquesta finca està clarament influenciada pel Mediterrani i es troba pràcticament al nivell del mar. La vinya es va plantar l’any 1987 i aporta una suavitat, una elegància i una mediterraneïtat que complementen perfectament el vi.

VEREMA

L’anyada 2016 té com a tret característic principal i determinant el ser de les més seques de la història, amb una pluviometria un 55% inferior a l’habitual. Aquest fet, juntament amb una lleugera sequera acumulada de l’any anterior, va fer que la vinya reaccionés de forma intel·ligent i s’adaptés de manera natural a les expectatives; va decidir no fer créixer tant els grans de raïm per a assegurar que aquests grans maduressin de forma impecable. Pel que fa a les temperatures, van començar amb una tardor i hivern extremadament càlids amb temperatures mitjanes dos graus superiors al que seria normal. La resta de l’any, les temperatures van ser lleugerament superiors a la mitja en 1ºC i sense registres radicalment elevats. A l’agost, les mínimes van baixar i van ajudar a una correcta maduració dels grans petits. 

NOTA DE TAST

Aromàticament, se’ns presenten notes tropicals, com ara de maracujà i fruita de la passió, combinades amb notes de fruites mediterrànies dolces, com el préssec de vinya, i fresques, com el pomelo. L’entrada en boca és fresca i gustosa, amb les mateixes notes que en nas. Final fresc i molt aromàtic.

Elaboració

Vinificació per separat de les dues parcel·les per aprofundir en les característiques de cadascuna i, d’aquesta manera, aconseguir el cupatge més adequat. Maceració prefermentativa a 10 ºC, de 4 hores i sense maceració a la procedent de la finca Sabartés. Desfangat estàtic durant 24 hores. Fermentació a 14 ºC durant 21 dies i criança en mares als dipòsits d’acer inoxidable durant 2 mesos.

Dades analítiques I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,5 % vol.

Sucre residual: <0,5 g/l

Acidesa: 3,50 g/l

pH: 3,05

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.