TUVÍ or not to be D.O Penedès  

TUVÍ or not to be D.O Penedès

Una impressionant contradicció

Vi de cupatge en què es barregen la personalitat, l’estructura, la potència i l’elegància de les varietats gewürztraminer, xarel•lo, viognier i riesling procedents de vinyes pròpies.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La finca Sumarroca està situada entre els termes municipals de Sant Sadurní d’Anoia i Piera i, per tant, és a la part més al nord de la denominació d’origen. El sòl presenta una alta concentració de pedra calcària, amb un percentatge elevat de grava i argila. Cada varietat recull aquestes característiques, les transforma de manera única i aporta per separat la seva personalitat. El cupatge final del vi serà la suma d’aquestes personalitats.

VEREMA

L’anyada 2016 té com a tret característic principal i determinant el ser de les més seques de la història, amb una pluviometria un 55% inferior a l’habitual. Aquest fet, juntament amb una lleugera sequera acumulada de l’any anterior, va fer que la vinya reaccionés de forma intel·ligent i s’adaptés de manera natural a les expectatives; va decidir no fer créixer tant els grans de raïm per a assegurar que aquests grans maduressin de forma impecable. Pel que fa a les temperatures, van començar amb una tardor i hivern extremadament càlids amb temperatures mitjanes dos graus superiors al que seria normal. La resta de l’any, les temperatures van ser lleugerament superiors a la mitja en 1ºC i sense registres radicalment elevats. A l’agost, les mínimes van baixar i van ajudar a una correcta maduració dels grans petits. 

NOTA DE TAST

Color groc amb reflexos verds. Aroma intensa i molt complexa. Presenta notes de rosa i flor de taronger, barrejades amb notes afruitades de meló, préssec i mango. Boca untuosa i intensa amb molta fruita madura, sobretot préssec i mango. Final llarg i agradable.

ELABORACIÓ

L’elaboració es fa de manera separada segons les varietats, veremades sempre d’acord amb el punt òptim de maduració tant analítica com de tast del raïm. Un cop veremades, es fa una petita maceració prefermentativa a 10 ºC per a les varietats gewürztraminer i riesling per tal d’extreure el màxim de potencial varietal. El premsatge suau i la decantació per gravetat precedeixen una fermentació alcohòlica a 14 ºC que s’allarga de 20 a 22 dies. En el cas del viognier, la fermentació es fa en bótes noves de roure francès a una temperatura controlada de 15 ºC. Un cop acabada la fermentació, el vi es manté en bóta durant 2 mesos més.

En el cas de les fermentacions en acer inoxidable, al final de la fermentació es fa un trasbals per mantenir unes mares fines que es treballen en dipòsit durant 4 setmanes per dotar el vi de complexitat, harmonia i postgust intens, característiques bàsiques del nostre vi.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,5 % vol.

Sucre residual: 3,1 g/l

Acidesa: 3,90 g/l

pH: 3,00

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació creuada.