Cava Brut Nature Gran Reserva  

Cava Brut Nature Gran Reserva

La finor del temps

Clàssic Sumarroca, de vinyes pròpies, amb la tradicional mescla de macabeu, xarel•lo i parellada, i una criança mínima de 36 mesos en rima.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La finca Sumarroca destaca pel seu terreny pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, mentre que la Serralada Prelitoral redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. Aquestes condicions donen uns vins base molt elegants, amb un afruitament equilibrat i molt frescos.

La finca Sabartés està situada a la part més al sud del Penedès. El terreny és més argilós, amb presència de llims. La influència marítima en aquesta finca és molt alta, ja que és a pocs quilòmetres del mar. Aquest caràcter mediterrani dóna més afruitament al vi base. 

VEREMA

L’anyada 2013 comença amb fortes pluges a l’octubre però durant la resta de l’hivern pràcticament no plou i les temperatures són molt suaus. Cap a finals de febrer i març, les temperatures baixen i fan que la brotació sigui una mica més tardana. A l’abril, però, tornen a pujar les temperatures de forma extrema i tan sols a finals de mes, amb força pluges, baixen tornant a valors pràcticament de febrer durant el maig. Les temperatures es mantenen baixes durant el juny i, no és fins entrat el mes de juliol que recuperem la calor extrema amb una pluviometria seca. Durant la resta de maduració, agost i setembre, les temperatures són fresques, sobretot durant les nits, fet que fa que la maduració arribi amb una setmana de retard i de forma completament esglaonada.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid. Aroma fresca o de gran complexitat en què es barregen, en primer lloc, les notes de pastisseria, degudes a la criança de 36 mesos del cava, amb unes notes lleugeres de fruita fresca procedents del vi base. La boca és fresca, suau i amb una bombolla molt fina que s’integra perfectament en la complexitat del cava. Final elegant, seriós, llarg i sec en què s’expressa la franquesa del cava.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons la varietat. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Criança en rima al voltant de 36 mesos.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,40 % vol.

Dosificació: No

Acidesa total: 3,90 g/l

pH: 2,93

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.