Cava Brut Reserva  

Cava Brut Reserva

A tota hora

Clàssic Sumarroca, vinyes pròpies, una aportació mínima de chardonnay (sempre inferior al 7 %) a la tradicional mescla de macabeu, xarel•lo i parellada, i una criança mínima de 20 mesos en rima.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La finca Sumarroca destaca pel seu terreny pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i la Serralada Prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. Aquestes condicions donen uns vins base molt elegants, amb un afruitament equilibrat i molt frescos.

La finca Sabartés està situada a la part més al sud del Penedès. El terreny és més argilós, amb presència de llims. La influència marítima en aquesta finca és molt alta, ja que és a pocs quilòmetres del mar. Aquest caràcter mediterrani dóna més afruitament al vi base.

VEREMA

L’anyada 2015 va començar amb uns forts aiguats a la tardor, tot just acabada la verema. A partir d’aleshores, l’hivern va ser molt suau i extremadament sec. Només una nevada al febrer va ajudar a netejar les vinyes. L’inici de la primavera va ser fresc, sobretot a les nits, però amb l’arribada del maig van pujar les temperatures fins a extrems mai vistos (1 o 2 graus superiors a les dades històriques). Les calorades van continuar durant el juny i el juliol, acompanyades d’una sequera pronunciada, amb alguna ploguda minsa, però ben repartida. La darrera pluja abans de la verema va caure cap a la meitat de juny. Les temperatures es van normalitzar a l’agost, fet que va millorar la qualitat de la maduració del raïm, i una nova pluja a finals d’agost va fer que les maduracions es completessin de manera òptima.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid. Aroma molt fresca, barreja de fruita procedent del vi base amb les primeres notes de pastisseria degudes a la criança de dos anys del cava. En boca és afruitat i fresc, amb una bombolla fina i agradable que s’integra a la perfecció a l’estructura del cava.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons la varietat. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Criança en rima al voltant de 24 mesos.

DADES ANALÍTIQUES Y DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 11,75 % vol.

Dosificació: 7 g/l

Acidesa total: 3,90 g/l

pH: 2,97

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.