Cava Brut Reserva  

Cava Brut Reserva

A tota hora

Clàssic Sumarroca, vinyes pròpies, una aportació mínima de chardonnay (sempre inferior al 7 %) a la tradicional mescla de macabeu, xarel•lo i parellada, i una criança mínima de 20 mesos en rima.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La finca Sumarroca destaca pel seu terreny pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i la Serralada Prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. Aquestes condicions donen uns vins base molt elegants, amb un afruitament equilibrat i molt frescos.

La finca Sabartés està situada a la part més al sud del Penedès. El terreny és més argilós, amb presència de llims. La influència marítima en aquesta finca és molt alta, ja que és a pocs quilòmetres del mar. Aquest caràcter mediterrani dóna més afruitament al vi base.

VEREMA

L’anyada de 2014 va començar amb pluges intenses al novembre, que van anar seguides d’un hivern suau i molt sec. La brotada es va avançar algun dia respecte als darrers anys, i al començament van caure 60 litres, cosa que va afavorir un bon creixement. La primavera va ser suau, sobretot de dia, i més aviat seca; tan sols al final de maig hi va haver una sèrie de pluges continuades. Durant el mes de juny la temperatura va pujar considerablement, i la humitat va ser elevada. La resta de l’estiu va transcórrer amb temperatures diürnes moderades i mínimes normalitzades, i amb algunes pluges. La verema va començar una mica més tard del que és habitual, amb una producció menor que l’anyada anterior.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid. Aroma molt fresca, barreja de fruita procedent del vi base amb les primeres notes de pastisseria degudes a la criança de dos anys del cava. En boca és afruitat i fresc, amb una bombolla fina i agradable que s’integra a la perfecció a l’estructura del cava.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons la varietat. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Criança en rima al voltant de 24 mesos.

DADES ANALÍTIQUES Y DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 11,75 % vol.

Dosificació: 7 g/l

Acidesa total: 3,90 g/l

pH: 2,97

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.