Cava Brut Reserva Ecològic  

Cava Brut Reserva Ecològic

Màxim respecte per a la natura, per tal que ens aporti el màxim d’ella mateixa. Criança en rima de més de 20 mesos.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Es tracta d’una vinya amb un terreny granític, amb poca retenció d’aigua i situada a la vora del mar. Aquestes característiques aporten al vi base un perfil molt mediterrani.

VEREMA

L’anyada 2015 va començar amb uns forts aiguats a la tardor, tot just acabada la verema. A partir d’aleshores, l’hivern va ser molt suau i extremadament sec. Només una nevada al febrer va ajudar a netejar les vinyes. L’inici de la primavera va ser fresc, sobretot a les nits, però amb l’arribada del maig van pujar les temperatures fins a extrems mai vistos (1 o 2 graus superiors a les dades històriques). Les calorades van continuar durant el juny i el juliol, acompanyades d’una sequera pronunciada, amb alguna ploguda minsa, però ben repartida. La darrera pluja abans de la verema va caure cap a la meitat de juny. Les temperatures es van normalitzar a l’agost, fet que va millorar la qualitat de la maduració del raïm, i una nova pluja a finals d’agost va fer que les maduracions es completessin de manera òptima.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid. Aroma elegant de gran complexitat on destaquen les notes de fruita blanca com ara pera, poma fresca i préssec de vinya procedents del vi base, sobre una base de notes de pastisseria. En boca les bombolles es fonen sobre notes de pastisseria amb un final llarg i afruitat.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat de les varietats. Premsat suau i desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació a 16 ºC durant 16-18 dies. Trasbals i repòs en dipòsit fins a l’embotellament del cava. Criança amb mares d’aproximadament 20 mesos. 

DADES ANALÍTIQUES

Alcohol: 12,00% vol.

Sucre residual: 7,0 g/l

Acidesa: 3,85 g/l

pH: 3,03

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.