Cava Brut Reserva Ecològic  

Cava Brut Reserva Ecològic

Màxim respecte per a la natura, per tal que ens aporti el màxim d’ella mateixa. Criança en rima de més de 20 mesos.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Es tracta d’una vinya amb un terreny granític, amb poca retenció d’aigua i situada a la vora del mar. Aquestes característiques aporten al vi base un perfil molt mediterrani.

VEREMA

L’anyada 2012 es va caracteritzar per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotada. Tot i l'hivern suau, la brotada es va endarrerir alguns dies, ja que l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes pluges que van garantir el creixement adequat de la planta. A partir de mitjan primavera, les temperatures van pujar i les pluges van disminuir acusadament. Tot i així, les petites plogudes de 25-35 litres al maig, juny, juliol i agost, juntament amb unes humitats relativament baixes, van fer que la maduració i la sanitat fossin adequades. Pel que fa a dates, tan el verol com la maduració es van normalitzar.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid. Aroma elegant de gran complexitat on destaquen les notes de fruita blanca com ara pera, poma fresca i préssec de vinya procedents del vi base, sobre una base de notes de pastisseria. En boca les bombolles es fonen sobre notes de pastisseria amb un final llarg i afruitat.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat de les varietats. Premsat suau i desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació a 16 ºC durant 16-18 dies. Trasbals i repòs en dipòsit fins a l’embotellament del cava. Criança amb mares d’aproximadament 20 mesos. 

DADES ANALÍTIQUES

Alcohol: 11,80% vol.

Sucre residual: 7,0 g/l

Acidesa: 3,85 g/l

pH: 3,03