Cava Rosado Sumarroca  

Cava Brut Rosé

Llaminadura

Fruites vermelles procedents d’una selecció de parcel·les de pinot noir de la finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia)

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La finca Sumarroca destaca per un terreny pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i la serralada prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. Aquestes condicions donen uns vins base molt elegants, amb un afruitament equilibrat i molt frescos. 

VEREMA

L’anyada de 2014 va començar amb pluges intenses al novembre, que van anar seguides d’un hivern suau i molt sec. La brotada es va avançar algun dia respecte als darrers anys, i al començament van caure 60 litres, cosa que va afavorir un bon creixement. La primavera va ser suau, sobretot de dia, i més aviat seca; tan sols al final de maig hi va haver una sèrie de pluges continuades. Durant el mes de juny la temperatura va pujar considerablement, i la humitat va ser elevada. La resta de l’estiu va transcórrer amb temperatures diürnes moderades i mínimes normalitzades, i amb algunes pluges. La verema va començar una mica més tard del que és habitual, amb una producció menor que l’anyada anterior.

NOTA DE TAST

Color rosat de capa mitjana. Cava d’elevada intensitat amb notes elegants de fruita vermella de maduixes combinades amb notes florals. En boca és afruitat i untuós, amb un final delicat.

ELABORACIÓ

Maceració en premsa a baixa temperatura per extreure al màxim el color i la personalitat del raïm. Desfangament estàtic de 24 hores i fermentació en tancs d’acer inoxidable a 16 ºC. Criança en rima al voltant de 14 mesos. 

DADES ANALÍTIQUES

Alcohol: 12,50% vol. 

Sucre residual: 8,9 g/l 

Acidesa total: 3,75 g/l 

pH: 3,03