cava cuvee sumarroca  

Cava Grand Cuvée Brut Nature Gran Reserva

Fresca cremositat

Cava elaborat amb la millor selecció dels xarel•los, macabeus, parellades i chardonnay’s de les nostres finques, fruit d’una curada verema manual i taula de selecció. La llarga criança, de més de 30 mesos, i la no-dosificació del brut nature ens aboquen a la puresa del cava.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La finca Sabartés està situada a la part més al sud del Penedès. El terreny és més argilós, amb presència de llims. La influència marítima en aquesta finca és molt alta, ja que és a pocs quilòmetres del mar. Aquest caràcter mediterrani dóna més afruitament al vi base.

La finca Sumarroca destaca pel seu terreny pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i de la Serralada Prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. Aquestes condicions donen uns vins base molt elegants, amb un afruitament equilibrat i molt frescos.

NOTA DE TAST

Aroma intensa amb moltes notes afruitades i cremoses procedents del vi base elaborat principalment amb chardonnay, que es conjuguen amb notes de pastisseria degudes a la llarga criança. En boca presenta molt bona estructura i cremositat, amb un final fresc i una mica sec (brut nature) que expressa el veritable potencial del cava. L’escuma és en tot moment extremadament fina i molt ben integrada a la complexitat del cava.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons la varietat. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Criança en rima mínima de 30 mesos.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,00 % vol.

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.