cava cuvee sumarroca  

Cava Grand Cuvée Brut Nature Gran Reserva

Fresca cremositat

Cava elaborat amb la millor selecció dels xarel•los, macabeus, parellades i chardonnay’s de les nostres finques, fruit d’una curada verema manual i taula de selecció. La llarga criança, de més de 30 mesos, i la no-dosificació del brut nature ens aboquen a la puresa del cava.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La finca Sabartés està situada a la part més al sud del Penedès. El terreny és més argilós, amb presència de llims. La influència marítima en aquesta finca és molt alta, ja que és a pocs quilòmetres del mar. Aquest caràcter mediterrani dóna més afruitament al vi base.

La finca Sumarroca destaca pel seu terreny pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i de la Serralada Prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. Aquestes condicions donen uns vins base molt elegants, amb un afruitament equilibrat i molt frescos.

VEREMA

L’anyada 2013 comença amb fortes pluges a l’octubre però durant la resta de l’hivern pràcticament no plou i les temperatures són molt suaus. Cap a finals de febrer i març, les temperatures baixen i fan que la brotació sigui una mica més tardana. A l’abril, però, tornen a pujar les temperatures de forma extrema i tan sols a finals de mes, amb força pluges, baixen tornant a valors pràcticament de febrer durant el maig. Les temperatures es mantenen baixes durant el juny i, no és fins entrat el mes de juliol que recuperem la calor extrema amb una pluviometria seca. Durant la resta de maduració, agost i setembre, les temperatures són fresques, sobretot durant les nits, fet que fa que la maduració arribi amb una setmana de retard i de forma completament esglaonada.

NOTA DE TAST

Aroma intensa amb moltes notes afruitades i cremoses procedents del vi base elaborat principalment amb chardonnay, que es conjuguen amb notes de pastisseria degudes a la llarga criança. En boca presenta molt bona estructura i cremositat, amb un final fresc i una mica sec (brut nature) que expressa el veritable potencial del cava. L’escuma és en tot moment extremadament fina i molt ben integrada a la complexitat del cava.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons la varietat. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Criança en rima mínima de 30 mesos.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,00 % vol.

Dosificació: No

Acidesa total: 4,45 g/l

pH: 3,00

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.