Cava IN SITU  

Cava IN SITU

Fashion amb cupatge tradicional

Després d’introduir innovacions i millores en els cupatges de casa nostra, volíem tornar a l’elaboració que es feia in situ, ja fa més d’un segle. Vam fer un cupatge de les tres varietats tradicionals, macabeu, xarel·lo i parellada, totes procedents de la nostra finca Sumarroca.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Vi procedent de la nostra finca Sumarroca, situada a Sant Sadurní d’Anoia. El terreny és pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i la serralada prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país.

VEREMA

L’anyada 2012 es va caracteritzar per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotada. Tot i l’hivern suau, la brotada es va endarrerir alguns dies, ja que l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes pluges que van garantir el creixement adequat de la planta. A partir de mitjan primavera, les temperatures van pujar i les pluges van disminuir acusadament. Tot i així, les petites plogudes de 25-35 litres al maig, juny, juliol i agost, juntament amb unes humitats relativament baixes, van fer que la maduració i la sanitat fossin adequades. Pel que fa a dates, tan el verol com la maduració es van normalitzar.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid amb bombolles fines i persistents. En nas ofereix notes suaus de poma fresca, acompanyada d’aromes de cítrics que es combinen amb les incipients aromes torrades i de pastisseria que aporten els llevats. En boca presenta una escuma integrada que aporta frescor a les notes de poma àcida i pastisseria.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons varietat. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Posterior cupatge entre macabeu, xarel·lo i parellada aproximadament a parts iguals. Criança en rima de 16 mesos.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,05% vol.

Sucre residual: 4,2 g/l

Acidesa total: 3,80 g/l

pH: 2,95

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.