Cava Semi Sec  

Cava Semi Sec

Clàssic Sumarroca, vinyes pròpies i una aportació mínima de chardonnay (sempre inferior al 7%) a la tradicional mescla de macabeu, xarel•lo i parellada i una criança mínima de 18 mesos en rima.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

La finca Sumarroca destaca per un terreny pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i la serralada prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. Aquestes condicions donen uns vins base molt elegants, amb un afruitament equilibrat i molt frescos.

La finca Sabartés es troba situada a la part més al sud del Penedès. El terreny és més argilós, amb presència de llims. La influència marítima en aquesta finca és molt alta, ja que està situada a pocs kilòmetres del mar. Aquest caràcter mediterrani acaba donant un major afruitament al vi base. 

VEREMA

L’anyada 2012 es va caracteritzar per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotada. Tot i l’hivern suau, la brotada es va endarrerir alguns dies, ja que l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes pluges que van garantir el creixement adequat de la planta. A partir de mitjan primavera, les temperatures van pujar i les pluges van disminuir acusadament. Tot i així, les petites plogudes de 25-35 litres al maig, juny, juliol i agost, juntament amb unes humitats relativament baixes, van fer que la maduració i la sanitat fossin adequades. Pel que fa a dates, tan el verol com la maduració es van normalitzar.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid. Aroma molt fresca on es combina la fruita procedent del vi base amb les primeres notes de pastisseria procedents de la criança de dos anys que té el cava. En boca és afruitat i fresc, amb una bombolla fina i agradable que s’integra perfectament a l’estructura del cava.   

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons la varietat. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Criança en rima al voltant de 18 mesos.

Dades analítiques

Alcohol: 12,05% vol.

Sucre residual: 34,7 g/l

Acidesa total: 3,95 g/l

pH: 2,98