Cava Temps de Flors  

Cava Temps de Flors

Frescor floral i afruitada

Cupatge de les tres varietats tradicionals, macabeu, xarel·lo i parellada, totes procedents de la nostra finca Sumarroca.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Vi procedent de la nostra finca Sumarroca, situada a Sant Sadurní d’Anoia. El terreny és pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i la serralada prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país.

VEREMA

L’anyada 2014 va començar amb pluges intenses al novembre, que van anar seguides d’un hivern suau i molt sec. La brotada es va avançar algun dia respecte als anys anteriors i al començament van caure 60 litres, cosa que va afavorir un bon creixement. La primavera va ser suau, sobretot de dia, i més aviat seca; només al final de maig va caure un seguit de pluges continuades. Durant el mes de juny, la temperatura va pujar considerablement i la humitat va ser elevada. La resta de l’estiu va transcórrer amb temperatures diürnes moderades i mínimes normalitzades, i amb algunes pluges. La verema va començar una mica més tard del que és habitual, amb una producció menor que l’anyada anterior.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid amb bombolles fines i persistents. En nas ofereix notes suaus de poma fresca, acompanyada d’aromes de cítrics i flors seques que es combinen amb les incipients aromes torrades i de pastisseria que aporten els llevats. En boca presenta una escuma integrada que aporta frescor a les notes de poma àcida i pastisseria.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons varietat. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Posterior cupatge entre macabeu, xarel·lo i parellada aproximadament a parts iguals. Criança en rima de 16 mesos.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 11,70% vol.

Sucre residual: 6,8 g/l

Acidesa total: 3,80 g/l

pH: 2,99

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.