NÚRIA CLAVEROL BLANC DE NEGRES  

NÚRIA CLAVEROL BLANC DE NEGRES

FINCA ROSENDO BRUT GRAN RESERVA 2012 - L’elegància del pinot noir elaborat com a vi blanc

Cava degà del treball de casa nostra amb raïm negre de pinot noir per fer un vi blanc. Una llarga criança de més de 36 mesos en completa l’elaboració.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Vinya situada a la part més elevada de la finca Sumarroca, al terme municipal de Piera, protegida a l’est pel Bosc de l’Àliga i a l’oest i nord, per la serra de la Vermella. Aquesta situació fa que el sol no hi tingui influència directa ni a primeres hores del matí ni a darrera hora de la tarda, amb la qual cosa la maduració de la vinya és més tranquil·la. També la protegeix de la influència directa de la marinada i del terral, el vent sec de l’interior. El terreny és extremadament calcari, amb textura franca d’escassa profunditat.

VEREMA

L’anyada 2012 es va caracteritzar per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotada. Tot i l'hivern suau, la brotada es va retardar alguns dies perquè l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes pluges que van fer que el creixement de la planta fos l'adequat. A mitja primavera, les temperatures van pujar i les pluges van disminuir de manera acusada, tot i que es van produir plogudes minses, de 25-35 litres, entre el maig i l’agost que, amb unes humitats relativament baixes, van fer que la maduració i la salubritat fossin les adequades. Pel que fa a les dates, tant el verolament com la maduració es van normalitzar.

NOTA DE TAST

Aroma molt fresca amb notes minerals i matisos lleugers de fruites vermelles, tot degut al pinot noir. Al fons, també hi sorgeixen unes notes lleugeres de pastisseria molt subtils que ens comencen a indicar que ens trobem amb un cava de criança llarga. En boca, la mineralitat es nota més marcada, amb una estructura refrescant i notes de fruites asiàtiques. L’acidesa hi és present en forma de frescor i queda equilibrada amb la petita presència de sucres procedents del licor d’expedició.

ELABORACIÓ

Pinot noir collit de nit per evitar l’extracció de color per contacte de les pells amb el most. Refredament immediat del raïm a 10 ºC i, tot i això, aprofitament només del primer 40 % del most. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 ºC durant 18 dies. Criança en rima mínima de 36 mesos.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 11,95 % vol.

Dosificació: 5 g/l

Acidesa total: 4,75 g/l

pH: 2,92

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació creuada.