NÚRIA CLAVEROL HOMENATGE  

NÚRIA CLAVEROL HOMENATGE

FINCA PERETES BRUT GRAN RESERVA 2013 - Disseny únic per a un xarel·lo extrem

Aquest cava és molt especial. Porta el nom de la dona del fundador del celler, Carles Sumarroca, i duu la dedicatòria dels tres fills a la mare: “Aquest és un homenatge a la nostra mare; l’amor per la terra és una constant a la seva vida”.
El cava prové d’una parcel•la de xarel•lo seleccionada entre totes les que tenim d’aquesta varietat. La selecció s’ha fet d’acord amb uns criteris de qualitat elevada i de personalitat. El disseny de l’ampolla, inspirat en les antigues àmfores gregues, va obtenir un premi atorgat per Sumarroca i ADI-FAD l’any 2004.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Paratge situat a la part alta de la finca Sumarroca, al terme municipal de Piera, molt influenciat pel Bosc de l’Àliga i el seu barranc, que crea un corrent d’aire refrescat pel bosc. Es tracta d’una vinya encarada a l’est: això, amb l’efecte del bosc, fa que el sol de la tarda s’hi apagui abans i que no sobreescalfi la vinya. El terreny és calcari, amb un alt percentatge de graves i de fòssils en profunditat que confereixen una gran personalitat als vins.

VEREMA

L’anyada 2013 comença amb fortes pluges a l’octubre però durant la resta de l’hivern pràcticament no plou i les temperatures són molt suaus. Cap a finals de febrer i març, les temperatures baixen i fan que la brotació sigui una mica més tardana. A l’abril, però, tornen a pujar les temperatures de forma extrema i tan sols a finals de mes, amb força pluges, baixen tornant a valors pràcticament de febrer durant el maig. Les temperatures es mantenen baixes durant el juny i, no és fins entrat el mes de juliol que recuperem la calor extrema amb una pluviometria seca. Durant la resta de maduració, agost i setembre, les temperatures són fresques, sobretot durant les nits, fet que fa que la maduració arribi amb una setmana de retard i de forma completament esglaonada.

NOTA DE TAST

Aroma única i intensa, amb notes molt minerals i torrats varietals que donen singularitat al conjunt. En boca és extremadament gustós, amb un bombolla que es desfà i s’integra al cava per donar-li la complexitat adequada. Comença amb un afruitament elevat i acaba donant-nos unes notes fresques i minerals molt interessants.

ELABORACIÓ

Raïm collit a mà i transportat ràpidament al celler per realitzar-li un premsatge suau sense desrapament anterior per extreure’n només la primera fracció, prèvia baixada de la temperatura a 10 ºC per evitar oxidacions. Desfangament estàtic i natural durant 24 hores. Fermentació en acer inoxidable a 16 ºC durant 20 dies. Criança en rima al voltant de 45 mesos.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,15 % vol.

Dosificació: 5 g/l

Acidesa total: 3,85 g/l

pH: 3,17

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació creuada.