NÚRIA CLAVEROL HOMENATGE  

NÚRIA CLAVEROL HOMENATGE

FINCA PERETES BRUT GRAN RESERVA - Disseny únic per a un xarel·lo extrem

Aquest cava és molt especial. Porta el nom de la dona del fundador del celler, Carles Sumarroca, i duu la dedicatòria dels tres fills a la mare: “Aquest és un homenatge a la nostra mare; l’amor per la terra és una constant a la seva vida”.
El cava prové d’una parcel•la de xarel•lo seleccionada entre totes les que tenim d’aquesta varietat. La selecció s’ha fet d’acord amb uns criteris de qualitat elevada i de personalitat. El disseny de l’ampolla, inspirat en les antigues àmfores gregues, va obtenir un premi atorgat per Sumarroca i ADI-FAD l’any 2004.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Paratge situat a la part alta de la finca Sumarroca, al terme municipal de Piera, molt influenciat pel Bosc de l’Àliga i el seu barranc, que crea un corrent d’aire refrescat pel bosc. Es tracta d’una vinya encarada a l’est: això, amb l’efecte del bosc, fa que el sol de la tarda s’hi apagui abans i que no sobreescalfi la vinya. El terreny és calcari, amb un alt percentatge de graves i de fòssils en profunditat que confereixen una gran personalitat als vins.

NOTA DE TAST

Aroma única i intensa, amb notes molt minerals i torrats varietals que donen singularitat al conjunt. En boca és extremadament gustós, amb un bombolla que es desfà i s’integra al cava per donar-li la complexitat adequada. Comença amb un afruitament elevat i acaba donant-nos unes notes fresques i minerals molt interessants.

ELABORACIÓ

Raïm collit a mà i transportat ràpidament al celler per realitzar-li un premsatge suau sense desrapament anterior per extreure’n només la primera fracció, prèvia baixada de la temperatura a 10 ºC per evitar oxidacions. Desfangament estàtic i natural durant 24 hores. Fermentació en acer inoxidable a 16 ºC durant 20 dies. Criança en rima al voltant de 45 mesos.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 12,00 % vol.

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació creuada.