Vino Tinto Sirius Sumarroca  

Negre D.O Penedès

Amplitut de sensacions

Cupatge de les varietats negres més importants de Sumarroca, com ara el merlot, l’ull de llebre i el cabernet sauvignon per donar un negre fresc i harmoniós. Sempre procedent de les vinyes pròpies.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

El vi prové de l’assemblatge de les varietats merlot, cabernet sauvignon i ull de llebre, repartides en parcel·les situades dins la finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia). Es tracta d’una finca de sòl calcari amb una certa presència de graves i molt pobra en matèria orgànica.

VEREMA

L’anyada 2016 té com a tret característic principal i determinant el ser de les més seques de la història, amb una pluviometria un 55% inferior a l’habitual. Aquest fet, juntament amb una lleugera sequera acumulada de l’any anterior, va fer que la vinya reaccionés de forma intel·ligent i s’adaptés de manera natural a les expectatives; va decidir no fer créixer tant els grans de raïm per a assegurar que aquests grans maduressin de forma impecable. Pel que fa a les temperatures, van començar amb una tardor i hivern extremadament càlids amb temperatures mitjanes dos graus superiors al que seria normal. La resta de l’any, les temperatures van ser lleugerament superiors a la mitja en 1ºC i sense registres radicalment elevats. A l’agost, les mínimes van baixar i van ajudar a una correcta maduració dels grans petits. 

NOTA DE TAST

Color de cirera madura amb el rivet violaci. Aroma intensa i afruitada de melmelades de gerds i cireres sobre unes notes d’eucaliptus i fonoll que denoten joventut. En boca es presenta suau i vellutat amb una intensitat elegant de gerds i cireres. Amb el pas de boca surten notes balsàmiques que refresquen el vi. El final és llarg i afruitat amb notes de melmelada de cirera.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons les varietats. Maceració a 24 ºC durant 8 dies en el cas de l’ull de llebre, i de 10 dies en la resta de dipòsits. Delestatge tan bon punt es forma el barret, i posteriors remuntatges amb una cadència variable segons l’evolució de la maceració. Fermentació malolàctica en dipòsit a temperatura controlada de 20 ºC. Finalment, fem un treball lleuger de mares fines per aconseguir que el vi tingui una suavitat superior en boca.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 13,50 % vol.

Acidesa: 3,50 g/l

pH: 3,50

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.