Santa Creu de Creixà - Bodegues Sumarroca  

Santa Creu D.O Penedès

Garntaxa extrema

Cupatge de vins negres de la partida de Santa Creu, situada dins la finca Sumarroca. Bàsicament format per garnatxa negra de més de 35 anys juntament amb syrah, cabernet franc i cabernet sauvignon d’aproximadament 20 anys

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Les vinyes procedeixen de la partida de Santa Creu, de la finca Sumarroca. Aquesta partida disposa d’un sòl extremadament pobre en matèria orgànica, amb un alt percentatge de pedra calcària i una elevada presència de graves en profunditat. 

DESCRIPCIÓ

Selecció de les millors vinyes de la partida de Santa Creu, finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia). S’han seleccionat les vinyesde sirà, garnatxa, cab ernet franc i cab ernet sauvignon per tal d’expressar el concepte de delicadesa i elegància del terreny ones troben.

L’anyada 2012 es va caracteritzar per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotada. Tot i l'hivern suau, la brotada es va retardar alguns dies perquè l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes pluges que van fer que el creixement de la planta fos l'adequat. A mitja primavera, les temperatures van pujar i les pluges van disminuir de manera acusada, tot i que es van produir plogudes minses, de 25-35 litres, entre el maig i l’agost que, amb unes humitats relativament baixes, van fer que la maduració i la salubritat fossin les adequades. Pel que fa a les dates, tant el verolament com la maduració es van normalitzar.

NOTA DE TAST

Color cirera intens, profund, amb una aroma fina i viva de fruites negres madures, com ara la cirera i les mores. Especiat amb notes de vainilla completades amb un fons de regalèssia. En boca és gustós, amb uns tanins molt suaus i integrats. Hi predominen les notes de cirera i de fruites del bosc, molt ben conjuntades amb les notes més balsàmiques de regalèssia.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons les varietats, amb elecció del punt òptim de maduració per buscar l’afruitament i l’elegància del vi final. Fermentació a 24 ºC juntament amb una maceració que s’allarga fins a 12 dies. Fermentació malolàctica en acer inoxidable i criança principalment en bótes de roure francès durant 10 mesos. El vi es deixa arrodonir en ampolla un mínim de 12 mesos abans de treure’l al mercat.

DADES ANALÍTIQUES I DECLARACIÓ D’AL•LÈRGENS

Alcohol: 14,3 % vol.

Sucre residual: <0,5 g/l

Acidesa: 3,60 g/l

pH: 3,48

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.