Terral Tinto - Sumarroca  

Terral D.O Penedès

Pool d’espècies

Cupatge de vinyes pròpies buscant la complexitat, l’estructura i l’elegància que aporten principalment el cabernet franc i el sirà, combinats amb una petita part de merlot i cabernet sauvignon.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Les vinyes procedeixen de la partida de Santa Creu, a la finca Sumarroca. Aquesta partida destaca per un sòl extremadament pobre en matèria orgànica, amb un alt percentatge de pedra calcària i una gran presència de graves en profunditat. 

VEREMA

L’anyada 2012 es va caracteritzar per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotada. Tot i l'hivern suau, la brotada es va endarrerir alguns dies, ja que l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes pluges que van garantir el creixement adequat de la planta. A partir de mitjan primavera, les temperatures van pujar i les pluges van disminuir acusadament. Tot i així, les petites plogudes de 25-35 litres al maig, juny, juliol i agost, juntament amb unes humitats relativament baixes, van fer que la maduració i la sanitat fossin adequades. Pel que fa a dates, tan el verol com la maduració es van normalitzar.

NOTA DE TAST

Color cirera amb rivets porpra. Buquet intens de fruita madura, com ara móres i nabius, juntament amb cedre i espècies. En boca és estructurat i ben equilibrat, amb sabors concentrats de fruita madura i notes d’espècies. Final llarg.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons les varietats. Fermentació a 26 ºC i maceració mínima de 12 dies. Fermentació malolàctica en acer inoxidable a una temperatura controlada de 20 ºC. Posterior criança en barriques de roure, principalment francès, nou i de segon vi durant 12 mesos, per aconseguir un equilibri tànic adequat del vi.

DADES ANALÍTIQUES

Alcohol: 13,90% vol.

Sucre residual: <0,5 g/l

Acidesa: 3,60 g/l

pH: 3,43