Terral Tinto - Sumarroca  

Terral D.O Penedès

Pool d’espècies

Cupatge de vinyes pròpies procedents de la partida de Santa Creu buscant la complexitat, l’estructura i l’elegància aportades principalment per el syrah i cabernet sauvignon, combinades amb una petita part de cabernet franc i merlot.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Les vinyes procedeixen de la partida de Santa Creu, a la finca Sumarroca. Aquesta partida destaca per un sòl extremadament pobre en matèria orgànica, amb un alt percentatge de pedra calcària i una gran presència de graves en profunditat. 

VEREMA

L’anyada 2015 va començar amb uns forts aiguats a la tardor, tot just acabada la verema. A partir d’aleshores, l’hivern va ser molt suau i extremadament sec. Només una nevada al febrer va ajudar a netejar les vinyes. L’inici de la primavera va ser fresc, sobretot a les nits, però amb l’arribada del maig van pujar les temperatures fins a extrems mai vistos (1 o 2 graus superiors a les dades històriques). Les calorades van continuar durant el juny i el juliol, acompanyades d’una sequera pronunciada, amb alguna ploguda minsa, però ben repartida. La darrera pluja abans de la verema va caure cap a la meitat de juny. Les temperatures es van normalitzar a l’agost, fet que va millorar la qualitat de la maduració del raïm, i una nova pluja a finals d’agost va fer que les maduracions es completessin de manera òptima.

NOTA DE TAST

Color cirera amb rivets porpra. Buquet intens de fruita madura, com ara móres i nabius, juntament amb cedre i espècies. En boca és estructurat i ben equilibrat, amb sabors concentrats de fruita madura i notes d’espècies. Final llarg.

ELABORACIÓ

Vinificació per separat segons les varietats. Fermentació a 26 ºC i maceració mínima de 12 dies. Fermentació malolàctica en acer inoxidable a una temperatura controlada de 20 ºC. Posterior criança en barriques de roure, principalment francès, nou i de segon vi durant 12 mesos, per aconseguir un equilibri tànic adequat del vi.

DADES ANALÍTIQUES

Alcohol: 13,50% vol.

Sucre residual: <0,5 g/l

Acidesa: 3,70 g/l

pH: 3,36

Els nostres productes contenen sulfits.

Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.