Tempranillo Tinto - Sumarroca  

Tempranillo

Vi procedent d’una barreja de 3 parcel•les pròpies diferents d’ull de llebre, combinades per oferir la màxima expressió i personalitat de la finca Sumarroca

Característiques de la vinya

Es tracta de les parcel•les Marimon, Santa Creu i Pere Barraca, que procedeixen de la partida de Santa Creu i dels Plans, a la finca Sumarroca. La partida de Santa Creu destaca per un sòl extremadament pobre en matèria orgànica, amb un alt percentatge de pedra calcària i una gran presència de graves en profunditat, mentre que la partida dels Plans té un percentatge més elevat d’argila fèrrica, un percentatge de graves més baix i és molt pobra en matèria orgànica.

Verema

L’anyada 2012 es va caracteritzar per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotada. Tot i l'hivern suau, la brotada es va endarrerir alguns dies, ja que l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes pluges que van garantir el creixement adequat de la planta. A partir de mitjan primavera, les temperatures van pujar i les pluges van disminuir acusadament. Tot i així, les petites plogudes de 25-35 litres al maig, juny, juliol i agost, juntament amb unes humitats relativament baixes, van fer que la maduració i la sanitat fossin adequades. Pel que fa a dates, tan el verol com la maduració es van normalitzar.

Nota de Tast

Color robí amb rivets porpra. Aroma de fruites vermelles madures, com ara cireres i mores, combinades amb notes d’espècies com ara el clau i el pebre. La boca és fresca i afruitada, amb les notes de criança plenament integrades.

Elaboració

Fermentació a 26 ºC i maceració mínima de 10 dies. Fermentació malolàctica en acer inoxidable a una temperatura controlada de 20 ºC. Posterior criança de 8 mesos en roure francès. Repòs en ampolla de 10 mesos abans de sortir al mercat.

Dades analítiques

Alcohol: 13,2% vol.
Sucre residual: 0,2 g/l
Acidesa: 5,4 g/l
pH: 3,54