13 de novembre de 2018
Diari de la verema 2018

A nivell climatològic en general, les temperatures han estat similars a la verema del 2017 tot i que la primavera ha estat més suau degut a la gran quantitat de dies de pluja, cosa que fa que les temperatures màximes no siguin tan elevades. El canvi de cicle important arriba pels volts de Sant Joan, on les temperatures són un mica més elevades i és destacable la important onada de calor la primera semana d’agost. Malgrat aquest apunt, l’estiu es manté irregular, alternant-se els dies de sol i de pluja.

El cicle de verema (octubre-setembre) ha estat plujós, arribant els 650 litres anuals (20% per sobre de la normalitat). L’inici de la tardor és plujós però continua molt sec fins a finals de febrer, moment en el qual la pluja és constant fins finals de juny. La pluja no torna fins a mitjans d’agost i un cop arrencada la verema, és una constant setmanal acumulant 120 litres respecte els 30 de l’any anterior.

 

El creixement vegetatiu i el número de raïms per brocada es manté dintre de la normalitat, excepte algun cas com el macabeu. El tamany del gra és petit en les varietats primerenques i normal a partir del xarel·lo. En aquesta anyada és destacable la problemàtica a nivell de malalties, doncs les varietats macabeu i ull de llebre es veuen afectades pel míldiu.

Tot plegat i en conclusió, enguany els vins presenten una graduació significativament inferior als altres anys, amb una mitjana d’un grau menys en general. Malgrat això, és d’hora per fer una valoració qualitativa, però en aquest moment tenim un vins frescos, suaus i elegants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0

< Home