Subirats, 27 de febrer de 2023.
La certificació de sostenibilitat Biosphere Sustainable té un reconeixement internacional i reconeix els esforços que les empreses realitzen per complir els requisits i principis de sostenibilitat i millora contínua. El segell l’atorga l’Institut de Turisme Responsable, fomentat per la UNESCO.
Sumarroca és un dels cellers de la zona del Penedès que està certificada i aquest 2023 ha renovat l’adhesió al segell. I és que la sostenibilitat en termes d’ecologia, societat-cultura i economia està en el seu ADN. Algunes de les accions que han realitzat en el seu entorn són la repoblació de fauna de la finca situada a Monistrol d’Anoia amb la instal·lació d’arnes per a abelles autòctones o adequació de l’interior d’antiga casa de pedra de pastors per a la recuperació de ratpenats, la realització del projecte d’I+D amb VEA-Global, la fundació de l’hidrogen i el Clúster d’Innovi per aplicar tecnologia d’hidrogen en el sector eliminant altres fonts d’energia més contaminants com el gasoli o l’electricitat, aplicació de càpsules Absolute Green Line a les ampolles de caves de materials renovables a base de tintes d’aigua i polietilè d’origen biològic i els convenis amb entitats sense ànim de lucre per fer accessible el món del vi i les seves activitats a tothom, entre d’altres.
Un dels projectes d’especial rellevància que Sumarroca ha realitzat entorn del turisme sostenible és el desenvolupament d’activitats per a persones amb diversitat física i visual. S’han adaptat les instal·lacions per a les cadires de rodes de tal manera que puguin arribar també fins a la vinya i s’ha recreat un celler en mida micro per poder conèixer els processos d’elaboració del vi de manera tàctil.
La intenció del celler és continuar treballant diferents matèries entorn la sostenibilitat amb l’objectiu de realitzar accions que siguin el més respectuoses possibles i a poc a poc, anar involucrant a tots els grups d’interès amb l’estil de vida sostenible.