Estalvi Energètic
Amb la consciència de tenir un consum responsable de l’energia i amb l’objectiu de fomentar l’estalvi energètic, Sumarroca adopta una sèrie de mesures que contribueixen a contribuir a conservar el medi ambient i el desenvolupament sostenible:
– COBERTURA DIPÒSITS
Per a mantenir la temperatura ideal de les camises de fred (entre 16 i 12 °C), els dipòsits d’acer inoxidable on fermenta el vi se situen dintre del celler. D’aquesta manera el contrast tèrmic respecte de la temperatura de l’exterior és menor i, com a conseqüència, els mecanismes de refrigeració no s’han d’activar tan sovint.
D’altra banda, també es fomenta la verema nocturna, moment en què el raïm està a més baixa temperatura i que, una vegada arriba al celler, requereix menys energia per a aconseguir els graus òptims que n’evitin l’oxidació.
– CAMBRA FRIGORÍFICA
L’equip de celler ha buscat un nou emplaçament per a refrigerar els llevats de verema per tal d’inhabilitar l’ús de la cambra frigorífica. Amb l’objectiu de garantir-ne la conservació, s’ha adequat una sala a la zona dels dipòsits per tal d’aprofitar-ne el fred.
– IL·LUMINACIÓ
Finalment, per tal de reduir el consum elèctric s’ha substituït tota la il·luminació convencional per la de baix consum i s’han instal·lat sensors de moviment. Aquestes accions comporten una reducció mínima del 50 % de vats.
També s’ha fomentat l’obertura de noves finestres per a afavorir l’entrada de llum natural.
Sumarroca treballa conjuntament amb els proveïdors de materials per a aconseguir els objectius de sostenibilitat. Any rere any, s’adopten noves mesures que redueixen l’impacte de l’activitat en el medi ambient. A continuació n’enumerem algunes:
- Reducció del pes de les ampolles. En els últims 10 anys ha suposat una reducció d’una mitjana del 25 % de petjada de carboni.
- Reducció d’un 36 % del pes de les caixes de cartró. Aquestes són 100 % de material reciclat i reciclable.
- Eliminació de les caixes d’enviament de mostres de poliestirè expandit que han estat substituïdes per cartró 100 % reciclat i reciclable.
- Substitució dels precintes de plàstic pels de paper i ús d’un film de pallets de menys gramatge i fet de plàstic sostenible i degradable.
- Devolució del paper de suport de les etiquetes al proveïdor per tal que el reutilitzi de nou.
- Noves càpsules de canya de sucre i ús de tintes a l’aigua pels caves Núria Claverol i Gran Reserva Brut Nature.
- Assecament de la serigrafia de les ampolles de Núria Claverol a través de ultra violetes en comptes d’utilitzar forns amb més emissió de CO2.
- Instal·lació de fonts d’aigua i subministrament d’ampolles de vidre reutilitzables per tal d’eliminar les ampolles de plàstic.
- Recollida selectiva de residus: tots els residus que generem se separen i es gestionen correctament. Realitzem campanyes de sensibilització per al nostre personal. S’han ampliat els contenidors de recollida. Recollida selectiva de paper/cartró, plàstic, morrions, ferralla, material electrònic, piles, envasos amb contingut contaminant, cartutxos de tinta.
- Recuperació dels subproductes del vi (marc i brisa) com a biocarburants. La rapa s’utilitza pel compostatge
- El material paperer (paper d’oficina i sobres), material promocional, els gots de cafè, les targetes de visita d’oficina i derivats s’elaboren amb paper 100 % reciclat.
- Implementació de la factura electrònica en la majoria de casos per a reduir els índexs de mobilitat.
- Ús de detergents i material higiènic respectuosos amb el medi ambient.