19 de setembre de 2022
El raïm com a aliment antioxidant

Aprofitem que estem de verema per conèixer de primera mà el superaliment que tenim a les nostres vinyes. El raïm té unes propietats nutricionals que el converteixen en un autèntic superaliment molt beneficiós per a la nostra salut.

Sabies que?

El raïm és cultivat des dels orígens de l’agricultura a l’Orient Mitjà, tant com a aliment fresc com per produir el vi o el brou fermentat de raïm, molt apreciat des de l’Antiguitat, pel seu sabor i les propietats saludables. Ara sabem que els raïms contenen una barreja de nutrients i fitonutrients amb noms ja populars com els tanins astringents, els àcids elàgic i cafeic bactericides i l’antocianidina i el resveratrol, potents antioxidants cel·lulars.

El raïm és ideal per als esportistes pel contingut en sucres com la fructosa, que aporten energia de llarga durada que va associada a la fibra de la pell del raïm. També és una font de potassi i de vitamines C, A, K i àcid fòlic. A la pell hi ha la fibra i la major part dels fitonutrients antioxidants que donen color al raïm.

BENEFICIS DEL RAÏM

– Diurètics, laxants i depuratius.
– Ajuden al ronyó i alleugen les malalties reumàtiques.
– Energètics i saludables.
– Potents antioxidants.
– Redueixen els símptomes de l’asma i les al·lèrgies.
– Antiinflamatòries, antibacterianes i antivíriques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

24  −  17  =  

Bodegues Sumarroca

Bodegues Sumarroca