21 de juny de 2021
La Finca Sumarroca forma part de Xarxa Natura 2000

Ubicada al terme municipal de Piera, la finca Sumarroca forma part de la Xarxa Natura 2000. Aquesta xarxa europea d’espais naturals té com a objectiu fer compatible la protecció de les espècies i els hàbitats naturals i seminaturals amb l’activitat humana que s’hi desenvolupa, mantenint les espècies i els hàbitats en bon estat de conservació i evitant-ne el deteriorament.

La nostra extensió de finca comprèn vinyes i boscos on és fàcil observar fauna autòctona que ha trobat les condicions idònies per a viure i s’ha demostrat que determinades espècies d’ocells i amfibis s’han repoblat. A més, és un pulmó pel Penedès i els processos de mínima intervenció a les vinyes no posen en perill la conservació de la massa forestal, preservant-ne també el sòl.

Els dos torrents que recorren la finca, el torrent de Can Batllevell i el torrent de Santa Creu, amb espècies arbustives de ribera, fan la funció de corredors biològics. Gràcies a la profunditat dels torrents i la seva vegetació, representen una zona idònia de refugi per a la fauna i la nidificació dels ocells forestals. S’ha pogut detectar la presència d’exemplars d’esparver comú i astor en aquests fons. Altres espècies observades a la zona són el gafarró, el verdum, el pinsà comú, el passerell, el gratapalles, el siboc, l’enganyapastors europeu, la mallerenga carbonera, la mallerenga blava, la mallerenga petita i la mallerenga cuallarga, el capsigrany, el mussol comú, el gamarús i el duc eurasiàtic, entre altres espècies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1  +  4  =  

Bodegues Sumarroca

Bodegues Sumarroca