21 de abril de 2021
Reempelt de sumoll

Després de passar per un procés d’hidratació i mantenir-se en una cambra de fred a uns 5ºC, aquesta setmana passada hem reempeltat el sumoll.

El procés de reempelt de varietats consisteix en canviar una varietat de raïm per una altra. L’avantatge d’aquesta tècnica esmentada és que canviem la varietat de raïm però mantenim les arrels originals dels ceps. Per tant, tenim una nova varietat en una plantació ja consolidada i fructífera.

En el nostre cas es tracta de una parcel·la que té 17 anys que es reempaltarà amb Sumoll, una varietat negra i molt Mediterrània, fins fa poc oblidada i que a més, pot donar molta rusticitat i matisos interessants als nostres vins. Es caracteritza per tenir un color viu i aromes de sotabosc, vegetals (fonoll, farigola, garrofa, etc) i mineralitat.

El procediment és ben senzill de preparar. Es seleccionen els sarments de la varietat a reempeltar i es poden entre gener i febrer, evitant que la sàvia ja corri internament. A continuació, cal conservar-los fins al voltant del mes de maig, moment en què  s’exerceix la tècnica a càrrec de personal especialitzat.

D’altra banda, cal que s’hidratin els ceps. Un cop realitzat aquest procediment, es posen en bosses per tal de mantenir la humitat al màxim i s’aïllen en una cambra frigorífica a 5ºC de temperatura i humitat elevada superior al 80%. En aquest moment, també han de restar protegits de la llum.

El següent pas es farà el proper mes de maig i consisteix en fer el reempelt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

78  −  75  =  

Bodegues Sumarroca

Bodegues Sumarroca