08 de juny de 2020
Sumarroca planta cigronera en els seus terrenys en repòs

Com a mesura més sostenible, la cigronera aporta més nutrients a la terra en futurs cultius que els cereals

 

Una nova mesura en matèria de sostenibilitat arriba als terrenys de cultiu de Sumarroca. Fins ara, s’havia apostat per plantar cereals als sòls que estaven en repòs però ara, ha apostat per plantar cigroneres que permeten un manteniment més ric en matèria mediambiental gràcies als grans atributs d’aquesta planta lleguminosa.

Sumarroca ha plantat 3 ha de cigró en un dels terrenys de Molí Coloma per tal de donar de manera natural més productivitat al terroir mentre aquest descansa del cultiu de vinya.

La cigronera és una planta que actua de millorant, resistent al fred, té la capacitat de germinar a temperatures baixes i el més important, pot viure en una relació simbiòtica amb una sèrie de microorganismes situats a les arrels. Uns bacteris que enriqueixen el sòl i la planta per als cultius posteriors. Mesurant la quantitat d’aquest nitrogen veiem que el cigró és capaç d’incorporar 50kg/ha/per campanya, mentre que altres lleguminoses com la fava, aporten 200 kg/ha i la mongeta 100 kg/ha.

Un cop la cigronera fa aquesta funció, el terreny està ple de nutrients per plantar, de nou la vinya amb unes condicions òptimes. A més, com que el cicle de creixement és relativament curt, es sembra entre el febrer i el març i es recol·lecta al juliol, cosa que comporta que aquest procés de nutrició i oxigenació es faci amb relativa rapidesa.

Per la naturalesa del terreny i el clima, la plantació de cigró s’ha adaptat i ha crescut amb èxit, per això Sumarroca es planteja plantar 30 ha de cigronet ecològic de l’Anoia a la Finca Sumarroca situada a al llarg de la llera del riu Anoia i comercialitzar-lo a través de la línia de llegums de proximitat de la marca pròpia Aranca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0

< Home