22 de abril de 2020
Sumarroca redueix un 14% la petjada de Carboni

El Celler treballa amb el programa dels Acords Voluntaris de la Generalitat que pretén reduïr la petjada de Carboni del territori.

Bodegues Sumarroca ha reduït en un 14% la petjada de carboni 2019 respecte les dades 2018. Això suposa un total de 44,5 tones eq de CO2 que s’han deixat d’emetre a l’atmosfera. Aquesta reducció és, majoritàriament, una reducció en el consum elèctric gràcies el traspàs a la tecnologia LED, l’aprofitament de la llum natural creant més finestres i una millora en l’eficiència de certs processos.

Bodegues Sumarroca ha elaborat el pla de sostenibilitat de cara l’any vinent en el qual preveu un canvi de compressor per un de més eficient que suposarà la reducció del consum elèctric en un 51% versus al aparell utilitzat fins ara, un segon pla de disminució del pes de 300.000 ampolles de cava que passaran de 900 a 835 grams i, 300.000 ampolles de vi que passaran de 460 a 410 grams. A més, tots els morrions que d’adquireixen, contenen un 90% de filferro reciclat i el celler està treballant per obtenir ampolles amb un pes encara més baix per nous productes que estan pendents de llançament.

El ACO2rds Voluntaris

El Programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) impulsat per la Generalitat de Catalunya, es va posar en marxa l’any 2010, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Aquest Programa ofereix eines, suport i reconeixement a aquelles organitzacions que tenen instal·lacions i/o operacions a Catalunya i que de manera voluntària volen establir un compromís per a reduir les seves emissions de GEH. Mitjançant un Acord, les organitzacions que s’adhereixen es comprometen a fer un seguiment de les seves emissions de GEH i establir anualment mesures per a reduir-les.
FONT: https://canviclimatic.gencat.cat/ca/ambits/mitigacio/acords_voluntaris/

Coneix el projecte sostenible de Bodegues Sumarroca a:
https://sumarroca.es/ca/brand-attributes/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0

< Home