El passat 1 de novembre, dia internacional del veganisme, l’entitat internacional líder a certificar productes vegans i vegetarians a tot el món, V-Label, va donar a conèixer els guanyadors dels premis internacionals V-LABEL Awards. Dins de la categoria de Sostenibilitat, el vi 2CV de Bodegas Sumarroca ha sigut el guanyador.
La categoria de Sostenibilitat reconeix les iniciatives sostenibles que van més enllà per minimitzar la seva empremta ambiental i promoure pràctiques sustentables. V-Label és la marca vegana i vegetariana líder al món, amb més de 50.000 productes certificats a tot el món. V-Label es compromet a ajudar els consumidors a prendre decisions informades i conscients, així com a donar suport a les marques que impulsen el moviment vegà i vegetarià en els seus productes.
“Atès que el mercat de productes vegetals està experimentant un ràpid creixement, és més important que mai reconèixer les empreses que estan superant els límits de la innovació i la sostenibilitat en aquest espai, creant un impacte positiu que inspira altres a seguir el seu exemple.”
Els premis internacionals V-Label han estat un actor clau en el reconeixement de l’excel·lència en el sector vegetal. L’ objectiu és destacar les empreses que estan marcant la diferència en la indústria vegana i vegetariana, així com fomentar la innovació i la creativitat en el sector, celebrant l’ impacte positiu que es genera en la indústria de productes vegetals.
2CV representa els valors presents i futurs de Sumarroca.
El vi parcialment brisat de Bodegas Sumarroca 2CV segueix els valors presents i futurs de la marca. Guanyador en la categoria de sostenibilitat, és un vi elaborat amb raïm local, Xarel·lo, sense SO2 afegit amb fermentació espontània. Un vi ecològic amb el segell Biosphere Committed Entity i SMETA entre d’altres. Algunes de les característiques presentades en la categoria de sostenibilitat han estat: Botella amb 216 g menys al pes d’una estàndard, amb més cabuda en la seva paletització per reduir els nivells de CO₂ de transport. Sense etiquetatge de paper, amb serigrafia directe a l’ampolla. Les caixes i el precinte són de cartró reciclat amb certificat FSC d’ origen sostenible. El film d’envasar els palets és 100% reciclable. Impressió del material promocional en paper reciclat i disseny de marxandatge en materials respectuosos amb l’ entorn. A més, la mínima intervenció a les vinyes, sense posar en perill la conservació de la massa forestal, preservant també el sòl.
El vi 2CV, orgànic i ecològic
“2 CV” és l’ expressió més pura i sincera de la microzona de Santa Creu de Creixà, un singular terreny de sòls franco-argilosos i calcaris treballats sota els principis de l’ agricultura ecològica. De color ataronjat procedent de la pell vermella de la varietat. En nas és intens i refrescant, amb notes de fruita de pinyol i poma. Presenta certa robustesa i rusticitat aromàtica característica de la varietat Xarel·lo vermell. En boca és ampli i afruitat i en deixa un a sensació final llarga i refrescant. Dins de la gamma 2CV trobem també el vi 2CV EXTREM i el cava 2CV Inalterat. Els tres productes tenen com a eix la mínima intervenció en els processos naturals tant de l’ evolució del vi i cava com en la pròpia vida de la vinya.
Podeu conèixer els productes 2CV a: https://sumarroca.es/producto/?pid=554