04 de maig de 2022
Distincions de Gran Vi de Mas i Vi de Mas pel Bòria i Marger de Sumarroca

El passat mes de novembre la DO Penedès va presentar el pla estratègic on exposava la creació de les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas per a reconèixer les elaboracions més excepcionals vinculades a una masia centenària. Segons la DO “la intenció és posar en valor el patrimoni històric que té la comarca i singularitzar els vins amb un segell que mostrarà la història de les masies del Penedès i d’uns vins de màxima qualitat”.

Amb aquest precedent, Sumarroca és un dels primers cellers que obté aquest reconeixement en ambdues categories. El vi negre Bòria elaborat amb la varietat de syrah ha obtingut la distinció de Gran Vi de Mas i el vi blanc de guarda Marger, elaborat amb xarel·lo i macabeu, la de Vi de Mas. Òscar Llombart, director tècnic de Sumarroca: “És de gran importància donar singularitat als vins elaborats amb criteris d’excel·lència i de respecte pel territori”.

Els vins que es poden elaborar amb aquests atributs han de tenir un mas d’entre 1879-1900 o anterior. En el cas de Sumarroca el mas centenari és Molí Coloma, un antic molí paperer datat del segle XV que avui en dia és el centre neuràlgic del celler on es fa l’elaboració, la criança i l’embotellat. Al voltant es troba i conrea la vinya ecològica de la Finca Garrofer, plantada l’any 1979 de la qual se n’extreu el syrah del Gran Vi de Mas, Bòria. També es troben les vinyes de més de 30 anys de xarel·lo i macabeu amb les quals s’elabora el Vi de Mas Marger. En els dos casos, el raïm és collit a mà i es dedica exclusivament al vi en qüestió. A més, els vins han obtingut més de 72 punts en el panell de tast de la DO Penedès i diversos reconeixements a nivell nacional i internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

RESPONSABLE TRATAMIENTO: SELFOODS, S.A.U.

FINALIDAD: Verificar la identidad y los comentarios aportados al blog por los usuarios y envío de las novedades del blog y sus publicaciones.

LEGITIMACIÓN: Consentimiento del interesado.

CESIONES: No se prevén cesiones, excepto por obligación legal o requerimiento judicial.

DERECHOS: Acceso, rectificación, supresión, oposición, limitación, portabilidad, revocación del consentimiento. Si considera que el tratamiento de sus datos no se ajusta a la normativa, puede acudir a la Autoridad de Control (www.aepd.es).

INFORMACIÓN ADICIONAL: más información en nuestra política de privacidad.

39  −  30  =  

Bodegues Sumarroca

Bodegues Sumarroca