28 de gener de 2021
Sumarroca forma part de la nova associació Espiells Terra de Vi per a impulsar i protegir la zona vitícola nord de l’Alt Penedès

L’associació serà la primera en acollir‐se a un Pla Territorial Agrari Específic en el marc de la Llei 3/2019, dels espais agraris, aprovada per la Generalitat de Catalunya el 17 de juny del 2019

Neix l’associació Espiells Terra de Vi en el territori situat entre els termes municipals de Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, al nord de l’Alt Penedès. Un territori privilegiat i singular, amb caràcter i tradició agrària i vitivinícola, de gran valor paisatgístic, que és la base per a una industria agrària i agroalimentària innovadora, de proximitat i gran exportadora. Un territori equilibrat que s’ha de protegir i preservar en el seu conjunt.

Espiells Terra de Vi és un eno‐territori, referent vitivinícola i agrari. Una terra de vi (wineland) amb un present, i un futur de grans oportunitats en el marc d’una activitat agrària en tota la seva dimensió, econòmicament viable, sostenible i respectuosa. L’associació té la voluntat de conservar, donar continuïtat i impulsar les realitats que la fan avui un territori d’èxit, preservant la unitat i connectivitat dels espais agraris, reconeixent aquest entorn com a be d’interès general, que esdevingui una protecció efectiva com un recurs natural essencial, font d’aliments, i com un element de conservació de la cultura, i la biodiversitat.

Espiells Terra de Vi vol preservar els sòls sobre els que s’hi desenvolupen aquests espais vitícoles, generadors de productes de gran valor afegit, contribuint a la preservació i la millora dels valors paisatgístics i ambientals associats, i obrint aquest territori a la societat que l’envolta i el valora. Així mateix, també pretén impulsar el coneixement i l’activitat educativa en matèria agrària i vitivinícola, i dinamitzar l’activitat econòmica, afavorint la continuïtat de les empreses arrelades en aquest territori, les quals amb els seus productes el donen a conèixer arreu del món.

En coherència, vol posar en valor el patrimoni construït, gestionar el respecte per les condicions ambientals i la conservació de la biodiversitat i tenir la capacitat de generar serveis complementaris per a la societat.

L’Associació s’assenta sobre 7 pilars que conformen la identitat d’aquest territori:
història, patrimoni i cultura
paisatge i sostenibilitat
coneixement i formació
agricultura i viticultura
cellers, empreses agràries i agroalimentàries
enoturisme i serveis
entitats i associacions locals.

Aquesta proposta, que aflora des del territori, té la voluntat d’acollir‐se a la Llei 3‐2019 dels espais agraris, aprovada per la Generalitat de Catalunya el 17 de juny de 2019, a través de la figura d’un pla territorial agrari específic que integri i preservi aquests valors.

En aquesta Associació hi seran representats tots els pilars que la constitueixen. Actualment compta amb una superfície agrícola continua de més de 2000 ha, al voltant de més de 20 Masies, l’escola de viticultura d’Espiells, empreses i cellers, i recolzat per les entitats i associacions locals, així com els ajuntaments dels municipis que l’integren, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Llorenç d’Hortons i Gelida.

Components de l’Associació:
‐ Patrimoni i masies històriques amb tradició vitivinícola: Masies: La Casa Vella d’Espiells, Can Llopart de les Alzines, Can Prats, Can Mus, Can Claramunt, Can Pujades, Can Canyes, La Cova, Can Rovira, Can Batllevell, Can Rius, Can Mata, Can Font, Can Miquel de les Planes, Can Castany, Can Toni Llopart, Can Martí de Baix, Can Bosc d’Anoia, Can Pascual de Gelida, Can Bosc, Can Rimundet, Can Rossell de la Llena.

Patrimoni: L’Ermita d’Espiells i l’Ermita de la Santa Creu, i altre patrimoni dels municipis.

‐ Coneixement i formació: Escola Agrària de Viticultura i Enologia M. Rossell i Domènech d’Espiells

‐ Viticultura i agricultura: Més de 30 viticultors que composen més de 2200 has. de vinya en un primer àmbit, podent arribar a les 3000 ha en un segon àmbit.

‐ Cellers elaboradors i empreses agràries:
Cellers elaboradors: VINS EL CEP, VILARNAU, JUVÉ I CAMPS, SUMARROCA, CODORNIU, RAVENTÓS I BLANC, TORELLÓ, MUSCÀNDIA, TORNÉ BEL, MONISTROL i CAN PASCUAL DE GELIDA.
Empreses agràries: AGROMILLORA i AMETLLER ORIGEN.

‐ Enoturisme i serveis. Cases Rurals, Cellers i altres serveis.

‐ Paisatge, sostenibilitat i ecologia: Xarxa de camins rurals i ADV Sant Llorenç.

‐ Teixit associatiu del territori: CENTRE EXCURSIONISTA DE GELIDA, A. AMICS DEL CASTELL DE GELIDA, CAMINAIRES DE SANT LLORENÇ, KORRETONECS, TERRAZEL
i altres associacions culturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

RESPONSABLE TRATAMIENTO: SELFOODS, S.A.U.

FINALIDAD: Verificar la identidad y los comentarios aportados al blog por los usuarios y envío de las novedades del blog y sus publicaciones.

LEGITIMACIÓN: Consentimiento del interesado.

CESIONES: No se prevén cesiones, excepto por obligación legal o requerimiento judicial.

DERECHOS: Acceso, rectificación, supresión, oposición, limitación, portabilidad, revocación del consentimiento. Si considera que el tratamiento de sus datos no se ajusta a la normativa, puede acudir a la Autoridad de Control (www.aepd.es).

INFORMACIÓN ADICIONAL: más información en nuestra política de privacidad.

30  −  25  =  

Bodegues Sumarroca

Bodegues Sumarroca